LEXUS   BAZENI

 

 

 

 

Bazenska oprema

 

Bilo da je riječ o osnovnoj ili dodatnoj opremi, Lexus bazeni uglavnom koriste proizvode španjolske firme Astral pool. Jedan od najvećih proizvođača bazenske opreme u svijetu, koji djeluje u sklopu multinacionalne grupacije Fluidra, garant je da nećete imati nepotrebne probleme. Dakle svi elementi koji se ugrađuju u školjku (skimeri, mlaznice, ispusti...), zatim filteri, pumpe, protustrujci,... su Astral. Po potrebi ugrađujemo i proizvode drugih proizvođača, ali uvijek vrhunskih, poput pumpi Speck.

 

 

Etatron

Što se tiče klasičnih sustava za doziranje tu je Etatron, opet jedan iz svjetskog vrha: globalna kompanija sa širokom paletom proizvoda, tvrtkama "kćerima" u desetak zemalja i prodajnom mrežom po cijelom svijetu, godinama postavlja standarde u dozirnoj tehnici. Vrhunska kvaliteta, jednostavnost upotrebe i pristupačne cijene potrošnih dijelova neke su od odlika ovih uređaja. Naši stručnjaci su osposobljeni za montažu i programiranje Etatron uređaja i gdje su oni ugrađeni vlasnici bazena mogu biti bez brige, bilo da je riječ o jednostavnim pumpama na malim privatnim bazenima ili sofisticiranim sustavima na javnim kupalištima.

 

Blue lagoon je napravio pravi bum zadnjih par godina svojim UV lampama koje kombinira s drugim sustavima: ozonizacijom ili ionizacijom bakra i koji umanjuju potrebu za klorom do 80%. Voda prolazi kroz kućište u kojem UV lampa isijava ultraljubičasto svjetlo valne duljine 253,7 nm koje razara DNA u mikroorganizmima, a ionizer ispušta pozitivno nabijene ione bakra (Cu2+, elektroliza bakra) koji razaraju staničnu stijenku bakterija, virusa i drugih mikroorganizama. Krajnje jednostavan "uključi i radi" uređaj, bez programiranja i održavanja.

 

 

Sugar valley već nekoliko desetljeća razvija i proizvodi elektronske sustave za tretman bazenskih i industrijskih voda koji do maksimuma umanjuju ili u potpunosti eliminiraju potrebu za tretiranjem vode štetnim i opasnim kemikalijama, a sve u cilju zdravijeg života i očuvanja okoliša. Uređaj Hidrolife proizvodi klor elektrolizom soli koja se dodaje u bazensku vodu ili direktno iz morske vode. Aquascenic radi isto to uz ionizaciju bakra ili srebra. Hidroniser kombinira najbolja svojstva iona bakra i srebra. Bionet elektrolizer i ionizer generira kisik i ozon i reducira potrebu za klorom 90-100%, ostalih kemikalija 100 % i pogodan je za morsku vodu. UV-scenic kombinira elektrolizu i UV zračenje i njegovom uporabom potpuno se eliminira potreba za klorom i svim drugim kemikalijama. Ovi uređaji možda jesu malo skuplji, ali kolika je cijena zdravlja?

 

 

Staklokeramički mozaik talijanskih firmi Trend i Casalgrande Padana, španjolski Ezarri i

Vidrepur spadaju među najkvalitetnije uopće. Bezbroj boja i tvorničkih mikseva jamči da ćete naći baš ono što tražite. A ako ipak ne, možete i sami složiti željenu kombinaciju, pa čak i vlastitu sliku! A ako vam ni to nije dosta imate mogućnost naručiti mozaik s umetnutim listićima od 24 karatnog zlata! No i ovi namijenjeni "običnim smrtnicima" su prekrasni, vrhunske kvalitete i sasvim pristojne cijene. Na gornjoj slici je izbor modela za koje se vlasnici bazena najčešće odlučuju, a to je tek kap u moru ponude. Napominjemo da ove i još mnogo drugih modela možete vidjeti u našem izložbenom prostoru, jer slika ne može vjerno prikazati pravi izgled i ljepotu mozaika. A ako vam je draža PVC folija, tu su palete proizvoda firmi DEL i Alkorplan. Lexus bazeni imaju certificirane djelatnike koji će iskrojiti i zalijepiti foliju u kakav god oblik treba i kako reče jedan zadovoljni kupac: "zid može i puknuti - ma folija neće" , a mi možemo samo dodati: "neće ni zid ako su ga radili Lexus bazeni"!

Rubni kamen

 

Kaže se da "konac djelo krasi". A na koncu izgradnje bazena je: rubni kamen. Treba li uopće napominjati da imamo sve što poželite? Standardne oblike i izgled površine vrhunski rade i naši domaći proizvođači poput firme Bossin, a ono što nemaju oni ima jedan od najvećih: Carobbio.

Pa imao Bossin ili Carobbio, Lexus bazeni imaju, a bilo bi dobro da imate i vi.

Zimska navlaka
Ljetna navlaka

 

 

 

Jedan dio bazenske opreme čija je važnost kod nas vrlo podcijenjena su navlake ili prekrivači. Desno vidimo tipičnu ljetnu i zimsku navlaku, premda postoji po nekoliko varijanti. No koja god bila, funkcija je ista: zaštita vode u bazenu, bazenske obloge i ljudi. Mi obično radimo sa firmom DEL.

 

 

 

 

Ako namjeravate koristiti bazen u kasno proljeće i jesen kad sunce neće moći samo zagrijati vodu na temperaturu ugodnu za kupanje svakako morate instalirati nekakvo grijanje vode. Električni grijači su relativno jeftini i jednostavni za ugradnju, no troše dosta struje.

Toplinske pumpe su skuplje pri nabavi, ali će kroz par godina vratiti uloženo. Tu je nezaobilazno solarno grijanje te kombinacije svih ovih nabrojanih, a ako već imate centralno u kući i ima kapaciteta, moguće je sve spojiti u jedan sustav.

 

 

I nije ostalo još mnogo toga što se tiče bazenske opreme. Robot za čišćenje? Premda Lexus bazeni svakome kome naprave bazen poklone i komplet pribora za čišćenje i održavanje, tko si može priuštiti jednog robota za čišćenje nije loše da ga i nabavi. Uštedjet će vam vrijeme koje umjesto dosadnog usisavanja možete ljepše iskoristiti.

A možda alarm za djecu? Mala djeca u blizini bazena i trenutak nepažnje su kombinacija koja nam može promijeniti život zauvijek. Danas postoje brojni uređaji koji će se oglasiti alarmom u slučaju opasnosti. Zato ako očekujete prisustvo djece oko bazena, nije loše imati jednog. Stoga evo najvažniji savjet: uživajte u blagodatima svog novog bazena, kupajte se i veselite s obitelji i prijateljima, ali nikad ne zaboravite svoju i njihovu sigurnost.

 

 

 

I na kraju, naš posljednji prijedlog: NAZOVITE LEXUS BAZENE ili nam pošaljite E-mail. Možemo se naći na licu mjesta, snimiti situaciju i zajedno razmotriti sva pitanja. Naravno, bez obveza. A ako se dogovorimo i izgradimo bazen, bit će to početak još jednog divnog prijateljstva!

 

 

Želite li saznati više o izgradnji, opremanju i održavanju bazena?

Hoćete postaviti pitanje ili komentar?

Učinite to KLIKOM OVDJE

___________________________________________________________________________________________________________

 

Imate li pitanja u vezi bazena

 

NAZOVITE

 

098 991 2910

 

ili nam pošaljite

 

 


Karta

Pratite nas na društvenim mrežama:

houzz interior design ideas

 

 

© copyright www.lexusbazeni.com - bazeni